Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατο καγιανά.

5' προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 19 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά). Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές. Συνοδεύουμε με: Μια κρύα μπίρα lager.
  2. Συμβουλή
  3. Αν η ποσότητα της σαλάτας είναι λίγη, συμπληρώστε με λίγη κομμένη ντομάτα ή 1 πιπεριά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών