20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις ταλιατέλες με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, αβοκάντο και κρασοτύρι, αρχικά βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 3-4 κουτ. σούπας νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σουρώνουμε σε μέτριο σουρωτήρι και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, τις ελιές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε τις ταλιατέλες με τη ζεστή σάλτσα πιπεριάς, πασπαλίζουμε με το μείγμα αβοκάντο και το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Πίνουμε μια μεξικάνικη μπίρα.