ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗμι-στραπατσάδα (!) με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκιΗμι-στραπατσάδα (!) με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα με πιπεριές, κολοκυθάκια και μυρωδικά, αρχικά σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει. Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο.
  5. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε την ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά με κρίθινα παξιμάδια.

Κάνουμε την καθημερινή, γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών