Τα μισά αυγά τα κάνουμε στραπατσάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε μάτια στο ίδιο τηγάνι, για να έχουμε στο τέλος ρευστό κρόκο σαν σάλτσα στο φαγητό μας.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 από τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, να ψηθούν λίγο, σπάμε τα υπόλοιπα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη στραπατσάδα, ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά (καλό είναι οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
  4. Σκορπίζουμε τα τυριά, αλατοπίπερο και τον δυόσμο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ελιές και ψωμί φρυγανισμένο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών