Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Παραδεισένιο πρωϊνό.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τη γέμιση.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Φρυγανίζουμε τo ψωμί.
  5. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα 2 αυγά μάτια.
  6. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φέτες του ψωμιού. Ρίχνουμε από 1 γενναία κουταλιά σάλτσα με λουκάνικο πάνω στο ψωμί. Πάνω στη σάλτσα βάζουμε 1 κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι και από πάνω τα αυγά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αρταίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών