Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Παραδεισένιο πρωϊνό.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τη γέμιση.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Φρυγανίζουμε τo ψωμί.
  5. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα 2 αυγά μάτια.
  6. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φέτες του ψωμιού. Ρίχνουμε από 1 γενναία κουταλιά σάλτσα με λουκάνικο πάνω στο ψωμί. Πάνω στη σάλτσα βάζουμε 1 κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι και από πάνω τα αυγά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αρταίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Λουκάνικα

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών