Τα αυγά αυτά γίνονται νοστιμότατα με όποιον πελτέ ντομάτας επιλέξετε. Αν βάλετε όμως τον σαντορινιό από τα περίφημα ντοματάκια, η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!
5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το λάδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να «κάψει» και να μυρίσει.
- Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σπάμε τα αυγά, «μάτια», μέσα στη σάλτσα, τα αλατίζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στον κρόκο 2-3 φορές, για να σφίξει.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Συνοδεύουμε, τα σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, με κρίθινα παξιμάδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.