Τα αυγά αυτά γίνονται νοστιμότατα με όποιον πελτέ ντομάτας επιλέξετε. Αν βάλετε όμως τον σαντορινιό από τα περίφημα ντοματάκια, η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!

5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να «κάψει» και να μυρίσει.
  2. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σπάμε τα αυγά, μάτια, μέσα στη σάλτσα, τα αλατίζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στον κρόκο 2-3 φορές για να σφίξει. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών