
15'
προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Για την κρέμα αβοκάντο
Για τα σπαράγγια
Διαδικασία
Σπαράγγια
- Για να φτιάξουμε, μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου, αρχικά απλώνουμε, σε ένα μικρό ταψάκι, τα σπαράγγια και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα.
- Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κρέμα αβοκάντο
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αυγά
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα αυγά.
Σερβίρισμα
- Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
- Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.