ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά caprese με πέστο, μοτσαρέλα, ντοματίνιαΑυγά caprese με πέστο, μοτσαρέλα, ντοματίνια
15' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για την κρέμα αβοκάντο

Για τα σπαράγγια

Διαδικασία

Σπαράγγια

  1. Για να φτιάξουμε, μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου, αρχικά απλώνουμε, σε ένα μικρό ταψάκι, τα σπαράγγια και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα.
  2. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.

Κρέμα αβοκάντο

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Αυγά

  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα αυγά.

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
  3. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών