ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά caprese με πέστο, μοτσαρέλα, ντοματίνια ξεκινάμε, ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  2. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι για να γίνουν «μάτια».
  3. Σκορπίζουμε τη μοτσαρέλα και το πέστο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 3 λεπτά στο ζεστό μάτι της κουζίνας, μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν. Στα 2-3 λεπτά θα είναι μελάτα, οπότε, αν θέλουμε, ψήνουμε λίγο ακόμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών