10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά caprese με πέστο, μοτσαρέλα, ντοματίνια ξεκινάμε, ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι για να γίνουν «μάτια».
- Σκορπίζουμε τη μοτσαρέλα και το πέστο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 3 λεπτά στο ζεστό μάτι της κουζίνας, μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν. Στα 2-3 λεπτά θα είναι μελάτα, οπότε, αν θέλουμε, ψήνουμε λίγο ακόμη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.