15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα αρακά με φρέσκα κρεμμυδάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το φύλλο κουρού, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  3. Κόβουμε το φύλλο που εξέχει και το τρυπάμε με πιρούνι εδώ κι εκεί.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε πολυκόφτη, προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε.
  4. Ανακατεύουμε τον πολτό σε ένα μπολ με τα αυγά, τον άνηθο, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη μισή γραβιέρα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 35 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει και να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών