15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το φύλλο κουρού, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  3. Κόβουμε το φύλλο που εξέχει και το τρυπάμε με πιρούνι εδώ κι εκεί.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Γέμιση

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε πολυκόφτη, προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε.
  4. Ανακατεύουμε τον πολτό σε ένα μπολ με τα αυγά, τον άνηθο, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη μισή γραβιέρα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 35 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει και να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών