15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα 26 εκ.Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για την τάρτα αρακά με φρέσκα κρεμμυδάκια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το φύλλο κουρού, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
- Κόβουμε το φύλλο που εξέχει και το τρυπάμε με πιρούνι εδώ κι εκεί.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Γέμιση
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τον αρακά και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε πολυκόφτη, προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε.
- Ανακατεύουμε τον πολτό σε ένα μπολ με τα αυγά, τον άνηθο, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη μισή γραβιέρα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 35 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει και να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.