ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κολοκυθάκια & κοπανιστήΤάρτα με κολοκυθάκια και κοπανιστή, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου Η ζύμη θυμίζει σφολιάτα, είναι εύθρυπτη λόγω βουτύρου αλλά αρκετά σταθερή για να κρατήσει τη βαριά γέμιση. Το όλον γίνεται νοστιμότερο με περισσότερα βασιλομανίταρα και άγρια μανιτάρια, οπότε κάντε έναν κόπο να συνεννοηθείτε με τον μανάβη σας για να φτάσουν εγκαίρως οι ποικιλίες που προτιμάτε. Η έξοχη γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8 - για ταρτιέρα 28 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με ανάμεικτα μανιτάρια ξεκινάμε με τη ζύμη και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τον κρόκο και 1 κουτ. γλυκού νερό μέχρι να ενωθούν.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, μέχρι ίσα ίσα να σχηματίσουν μια σφιχτή ζύμη.
  3. Την αδειάζουμε στην ταρτιέρα και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
  4. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Για τη γέμιση της τάρτας με ανάμεικτα μανιτάρια και εύκολη, ιδιαίτερη ζύμη, παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, το μπράντι, τους κρόκους και αλατοπίπερο. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνουμε σε όλη τη βάση της τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και τη γραβιέρα.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών