50' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το Αλεύρι Ολικής Άλεσης για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ και το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα ακροδάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αλάτι, τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε με την παλάμη μας μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το κατίκι και τη μουστάρδα.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα και την πιέζουμε με την παλάμη μας να απλώσει και να καλύψει όλο τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους.
  6. Απλώνουμε τα μανιτάρια στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και για άλλα 15 λεπτά στους 160°C.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών