ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι ΆνδρουΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι Άνδρου
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 30-32 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με πράσα και κατίκι, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο χλιαρό νερό, τόσο ώστε να ζυμώνεται εύκολα το μείγμα.
  3. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το κατίκι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το κασέρι, τα σοταρισμένα πράσα και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ.
  5. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε μέσα το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία.
  6. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω, αλλά να είναι ψημένη καλά και η βάση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών