20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το αλάτι και το βούτυρο και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφα και απαλή ζύμη.
  2. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
  3. Απλώνετε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο και αφού μαλακώσουν προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά.
  5. Απλώνετε το μίγμα πάνω από τη βάση τάρτας και πασπαλίζετε με τα τυριά.
  6. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε την τάρτα.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 30-35 λεπτά περίπου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών