20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το αλάτι και το βούτυρο και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφα και απαλή ζύμη.
- Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
- Απλώνετε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο και αφού μαλακώσουν προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά.
- Απλώνετε το μίγμα πάνω από τη βάση τάρτας και πασπαλίζετε με τα τυριά.
- Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε την τάρτα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 30-35 λεπτά περίπου.