Οι σελινόριζες και το προσύτο συνδυάζονται ιδανικά για την πιο εντυπωσιακή και πρωτότυπη τάρτα των γιορτών. 

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 24-26 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη σελινόριζα και τα καρότα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν για 40-45 λεπτά, από τα περιττά υγρά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί, το σέλερι ή το σέλινο και τον άνηθο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και αλείφουμε με το λάδι την ταρτιέρα.
  3. Απλώνουμε το έτοιμο φύλλο, ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία. Καλύπτουμε παντού τη ζύμη με το προσούτο. Απλώνουμε τη σελινόριζα με το καρότο σε ισόπαχη στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τάρτα για περίπου 15 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών