15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ταρτιέρα 30 εκ. / 8 κομμάτια

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά 150 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί.

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αυγά και τα ασπράδια μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το δυόσμο, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψί.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  4. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στη λειτουργία του αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών