30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
3 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 50'

Υλικά

Για ταρτιέρα 30 εκ.  -  Για το φύλλο

 Για τη γέμιση

 Για την κρέμα γιαουρτιού

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα ανακατεύουμε με 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και τα αφήνουμε 3 ώρες να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα.

Φύλλο

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το λάδι και το ξίδι.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 150 ml νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  3. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, την πλάθουμε σε δύο μικρές μπάλες και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
  4. Την αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη, να ξεκουραστεί.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης, με τον πλάστη, σε φύλλο διαμέτρου περίπου 34 εκ. και πάχους περίπου 2 χλστ.
  3. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά, το αλατοπίπερο και το δυόσμο.
  6. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε την τάρτα με την κρέμα γιαουρτιού, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τάρτα 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών