15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.200 γρ

Διαδικασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το αλάτι και τα προσθέτουμε σε μια λακκουβίτσα, που κάνουμε στο κέντρο του αλευριού. Ρίχνουμε και το νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 - 3 λεπτά. Στο μεταξύ, αλευρώνουμε ένα μικρό, στρογγυλό ταψί Σταματάμε το μίξερ όταν η ζύμη έχει μαζευτεί σε μπάλα γύρω από τον γάντζο. Τη βάζουμε στο ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Είναι καλύτερο να φάμε το ψωμί την ίδια μέρα, γιατί μετά σκληραίνει.
  2. Μυστικό: Αν δεν έχουμε ξινόγαλο, βάζουμε την ίδια ποσότητα γάλακτος με 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να κόψει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών