10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε 1 κουτ. σούπας από το λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Λαδώνουμε με ένα πινέλο μια τετράγωνη ταρτιέρα 23x23 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Ό,τι περισσεύει από το χείλος του σκεύους το κόβουμε.
  5. Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα ένα κομμάτι μεμβράνη και από πάνω ρίχνουμε ρύζι ωμό τόσο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Το ρύζι λειτουργεί ως βαρίδι για να μη φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε και πετάμε προσεχτικά το ρύζι μαζί με τη μεμβράνη και απλώνουμε πάνω στο φύλλο τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τη φέτα και από πάνω στρώνουμε όμορφα τις ντομάτες που έχουμε μέσα στο μπολ.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκορπίζουμε τις ελιές και ψήνουμε την τάρτα για 15-20 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών