12' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 32'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανίτες αφράτες, γλυκές ή αλμυρές, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, για 3 - 4 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν χυλό μέτριο προς πηχτό.
  4. Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά. Ενδιαμέσως γυρίζουμε τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  6. Βγάζουμε και ακουμπάμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Αν τις θέλουμε γλυκές, σερβίρουμε με μαρμελάδα ή σκέτο μέλι ή μέλι και καρύδια ή λιωμένη (στα μικροκύματα) κουβερτούρα ή μερέντα.
  8. Αν τις θέλουμε αλμυρές, ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι.

Μυστικά

Παραλλαγή για (ακόμη πιο) αλμυρές: Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με 100 γρ. τριμμένη φέτα και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών