15'
προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 20-25Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κανέλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα να αναμειχθούν.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείφουμε με 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε περίπου 30 γρ. μείγμα (2 κουτ. σούπας) για να κάνουμε μικρές τηγανίτες (αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, μπορούμε να βάλουμε ταυτόχρονα 2-3 τηγανίτες).
- Ροδίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις τηγανίτες, καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες, απλώνουμε στην καθεμία λίγο αλειφώδες ξινοτύρι της αρεσκείας μας, μαλακωμένο με το πιρούνι, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.