15' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κανέλα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα να αναμειχθούν.
  3. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείφουμε με 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε περίπου 30 γρ. μείγμα (2 κουτ. σούπας) για να κάνουμε μικρές τηγανίτες (αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, μπορούμε να βάλουμε ταυτόχρονα 2-3 τηγανίτες).
  4. Ροδίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις τηγανίτες, καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  5. Όσο είναι ζεστές οι τηγανίτες, απλώνουμε στην καθεμία λίγο αλειφώδες ξινοτύρι της αρεσκείας μας, μαλακωμένο με το πιρούνι, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών