20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα:

Διαδικασία

  1. Σε ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Προσθέτουμε τα δύο άλευρα, τη βρόμη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με λείο χυλό, μέτριας πυκνότητας.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τα σύκα και τα 30γρ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Ζεσταίνουμε καλά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και όταν κάψει καλά ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο.
  5. Ρίχνουμε μία δόση από τον χυλό στο τηγάνι, όσο 1-2 κουταλιές σούπας, και ψήνουμε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
  7. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με δεντρολίβανο, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών