20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα:
Διαδικασία
- Σε ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε τα δύο άλευρα, τη βρόμη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με λείο χυλό, μέτριας πυκνότητας.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τα σύκα και τα 30γρ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και όταν κάψει καλά ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε μία δόση από τον χυλό στο τηγάνι, όσο 1-2 κουταλιές σούπας, και ψήνουμε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με δεντρολίβανο, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.