ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτιΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σιρόπι μελιού

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για τις τηγανίτες ψωμιού (αυγοφέτες).
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν δύο βράσεις.
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τηγανίτες

  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με το σύρμα χειρός, και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα μαζί με την κανέλα.
  2. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μία μία στο μείγμα, και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να απορροφήσουν το υγρό. Τις στραγγίζουμε.
  3. Βάζουμε το ηλιέλαιο ή το βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  5. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών