5'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με ζαμπόν, αυγό και λιαστές ντομάτες, αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, το σουρώνουμε. Έπειτα, το περιχύνουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά, για να πάει παντού.
- Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακινούμε το τηγάνι ώστε τα αυγά να καλύψουν όλο τον πάτο.
- Όταν η ομελέτα πήξει και είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες ζαμπόν και τις λιαστές ντομάτες, για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αυγό, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά
Προτιμάμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές και κόβονται πιο εύκολα.