ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡύζι μπασμάτι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμοΡύζι μπασμάτι με κουρκουμά, κουκουνάρι και δυόσμο
5' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με ζαμπόν, αυγό και λιαστές ντομάτες, αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε. Έπειτα, το περιχύνουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά, για να πάει παντού.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακινούμε το τηγάνι ώστε τα αυγά να καλύψουν όλο τον πάτο.
  5. Όταν η ομελέτα πήξει και είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες ζαμπόν και τις λιαστές ντομάτες, για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και το αυγό, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Προτιμάμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές και κόβονται πιο εύκολα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών