ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκιαΤα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια
20' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 25-30 κεφτέδες

Για τους κεφτέδες

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε τους τηγανητούς κεφτέδες με κρασί και πάπρικα, χωρίς κρεμμύδι, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς τη στην επιφάνεια του μείγματος, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Με το μείγμα του κιμά φτιάχνουμε κεφτέδες βάρους περίπου 35 γρ. και τους αλευρώνουμε.

Τηγάνισμα

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
  2. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Συνοδεύουμε τους τηγανητούς κεφτέδες με κρασί και πάπρικα, χωρίς κρεμμύδι με ντοματοσαλάτα με βραστές πατάτες ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας, ακόμα και με μερικά ντοματίνια.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών