10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 15 τμχΔιαδικασία
- Ζυμώνουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με λίγο αλάτι, τα αυγά και το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαστικό ζυμάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μέρη και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
- Ανοίγουμε κάθε φύλλο σε δίσκο διαμέτρου 10-12 εκ. και πάχους 3 χλστ.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε μία μία τις τηγανόπιτες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο μελίχλωρο ή με θρυμματισμένο καλαθάκι και, αν θέλουμε, τις περιχύνουμε με μέλι.