ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανόψωμο με φέταΤηγανόψωμο με φέτα Αν έχετε ήδη προζύμι, χρησιμοποιήστε το. Αν όχι, ετοιμάστε αυτό της συνταγής, αλλά διπλασιάστε την ποσότητα, για να σας μείνει και για σπιτικό ψωμί!

10' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τηγανόψωμο με προζύμι σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ. ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αδειάζουμε το μισό προζύμι στο τηγάνι και με μια ξύλινη σπάτουλα το πιέζουμε ανοίγοντάς το, έτσι ώστε να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.
  3. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες το προζύμι και να ροδίσει στην κάτω πλευρά.
  4. Το γυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και να γίνει τραγανό.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο προζύμι.

Μυστικά

*ΔΥΝΑΤΌ ΠΡΟΖΥΜΙ (8 ημέρες) Ημέρα 1η: Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο (π.χ. φαρδύ βάζο με καπάκι) ανακατεύουμε 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης με 100 γρ. χλιαρό νερό. Κλείνουμε και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 24 ώρες. Ημέρα 2η: Από τα 200 γρ. ζύμης που έχουμε, κρατάμε τα 100 γρ. και πετάμε τα υπόλοιπα. Σε αυτή τη ζύμη προσθέτουμε άλλα 100 γρ. αλεύρι και 100 γρ. χλιαρό νερό. Ημέρα 3η: Από τα 300 γρ. ζύμης που έχουμε, κρατάμε τα 100 γρ. και πετάμε τα υπόλοιπα. Σε αυτή τη ζύμη προσθέτουμε άλλα 100 γρ. αλεύρι και 100 γρ. χλιαρό νερό. Ημέρα 4η-8η: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 5 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών