Όση ώρα ψήνεται το εντυπωσιακό ροστ μπιφ, μαγειρεύουμε τη σούπα γλυκοπατάτας, ετοιμάζουμε τον συνοδευτικό πουρέ και τηγανίζουμε τις φέτες από τα αγκιναράκια Ιερουσαλήμ για τη σαλάτα. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτό το δυνατό, χειμωνιάτικο μενού που εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Πέσκιας.

Ροστ μπιφ με κρούστα αρωματικών και σάλτσα μανιταριών με μπράντι

Βελουτέ γλυκοπατάτας με στραγγιστό γιαούρτι

Σαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια

Στο ποτήρι μας: Αρχίζουμε το τσιμπούσι μας με ένα ελεγχόμενης οξείδωσης ελληνικό κρασί, από Κυδωνίτσα ή Ροδίτη, που θα μπορούσε κατ’ εξαίρεση να συνοδεύσει και την ενδιαφέρουσα πατατόσουπα. Το θεϊκό ροστ μπιφ δεν θέλει τίποτα λιγότερο από ένα θεϊκό επίσης κόκκινο κρασί: Λημνιώνα από τη Θεσσαλία, Syrah Κοτσιφάλι από την Κρήτη, μια πληθωρική Γουμένισσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών