Τούρτα-υπερπαραγωγή, που αποτελείται από αγγλικό mud cake με λευκή σοκολάτα, δηλαδή κέικ πυκνό και υγρό σαν λάσπη (αυτό σημαίνει «mud cake»), με ενδιάμεσες στρώσεις από γκανάς και αρωματική βουτυρόκρεμα (η Σαμάνθα επέλεξε εσάνς μπανάνας, αλλά εμείς μπορούμε να βάλουμε βανίλια, πορτοκάλι και άλλα).
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προς το τέλος του άρθρου)
Απλώνουμε ελάχιστη γκανάς καραμέλα στο κέντρο μιας μικρής βάσης τούρτας, για να σταθεροποιήσουμε εκεί τον πρώτο δίσκο mud cake. Τοποθετούμε στη βάση τον πρώτο δίσκο κέικ και τον καλύπτουμε ομοιόμορφα με μια καλή δόση κρύας βουτυρόκρεμας.
Καλύπτουμε τη βουτυρόκρεμα με μια εξίσου γενναιόδωρη ποσότητα γκανάς, συνεχίζουμε τη διαδικασία με άλλους δύο δίσκους κέικ, τους οποίους καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα και γκανάς.
Σκεπάζουμε με τον τελευταίο δίσκο και με σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά, με μαχαιράκι κάνουμε 6 τριγωνικές εγκοπές στην άκρη του επάνω δίσκου. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την τούρτα και με μαχαιράκι στρογγυλεύουμε την περιφέρεια του επάνω δίσκου.
Σε αυτό το στάδιο βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξει. Έτσι, στη συνέχεια θα μπορούμε να τη σμιλέψουμε πιο εύκολα.
Με οδηγό τις εγκοπές στον επάνω δίσκο, κάνουμε κάθετες τομές προς τη στρογγυλεμένη βάση, για να φτιάξουμε τις αυλακώσεις της κολοκύθας.
Κρατώντας το επάνω μέρος της τούρτας με μία ακόμα βάση τούρτας ή ένα πιατάκι, στρογγυλεύουμε τις άκρες του επάνω δίσκου κέικ, όπως κάναμε με τη βάση.
Με τον ίδιο τρόπο στρογγυλεύουμε όλες τις γωνίες της τούρτας, για να φτιάξουμε τις καμπύλες της κολοκύθας.
Τα κομμάτια που περισσεύουν από τα «στρογγυλέματα» δεν τα πετάμε: θα μας χρειαστούν για την καμπυλωτή κορυφή της τούρτας-κολοκύθας.
Ζυμώνουμε αυτά τα περισσεύματα σε σφιχτό μείγμα και με αυτό «χτίζουμε» το επάνω μέρος της κολοκύθας, δίνοντας στρογγυλεμένο σχήμα.
Με τα πλαϊνά από τις παλάμες μας πιέζουμε το μείγμα αυτό στα σημεία όπου είχαμε κάνει τις αυλακιές στην τούρτα. Καλύπτουμε την τούρτα με μία γερή δόση γκανάς καραμέλα. Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Απλώνουμε με τον πλάστη την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Μεταφέρουμε την τούρτα σε καθαρή επιφάνεια. Την καλύπτουμε με το φύλλο ζαχαρόπαστας, φροντίζοντας να το εφαρμόσουμε καλά, ακολουθώντας και τις φυσικές αυλακιές της τούρτας που έχουμε πλάσει. Ζυμώνουμε αυτά τα περισσεύματα σε σφιχτό μείγμα και με αυτό «χτίζουμε» το επάνω μέρος της κολοκύθας, δίνοντας στρογγυλεμένο σχήμα. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει στη βάση της τούρτας.
Πιέζουμε από πάνω τις πτυχώσεις, η κολοκύθα είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα λεία – άλλωστε ούτε οι αληθινές κολοκύθες είναι τέλειες. Φτιάχνουμε τα πόδια της μάγισσας και με ένα κομμάτι λιλά πάστας πλάθουμε ένα μπαστουνάκι με στρογγυλεμένο το ένα άκρο του.
Πιέζουμε ελαφρώς το στρογγυλό άκρο, φτιάχνοντας λεπτή μυτούλα, για την άκρη του παπουτσιού της μάγισσας. Διπλώνουμε το πόδι σε ορθή γωνιά και χαράσσουμε στο σημείο όπου θεωρητικά ενώνεται η κνήμη με το κουντεπιέ. Φτιάχνουμε και το άλλο πόδι.
Ανοίγουμε τη λαχανί πάστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε 2 στενές λωρίδες μήκους 10 εκ., τις οποίες αλείφουμε με λίγη βρώσιμη κόλλα (ή ζαχαρόνερο).
Τυλίγουμε κάθε πόδι με την κορδέλα, σαν σπιράλ, για να φτιάξουμε τις μπότες της μαγισσούλας. Με λίγη βρώσιμη κόλλα κολλάμε τα πόδια στην κορυφή της κολοκύθας, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να δείχνουν «σταυροπόδι».
Από το λεπτό φύλλο λαχανί πάστας που ανοίξαμε κόβουμε ένα λουλούδι με το μεσαίου μεγέθους κουπάτ. Με το λαχανί αυτό λουλούδι-φούστα σκεπάζουμε τα πόδια της μάγισσας και καμπυλώνουμε ελαφρώς τα πέταλα.
Καρφώνουμε το κάτω μέρος της μάγισσας πάνω στην κολοκύθα, με ένα καλαμάκι (στικ). Με τη ροζ πάστα φτιάχνουμε μια μπαλίτσα και την πλάθουμε σχεδόν οβάλ, με τη μία άκρη λίγο στενότερη από την άλλη, για τον κορμό της μάγισσας.
Περνάμε τον κορμό στο στικ, με τη στενή άκρη προς τα κάτω (είναι η λεπτή της μέση). Ανοίγουμε μικρό λεπτό φύλλο με τη λιλά πάστα και κόβουμε άλλο ένα λουλούδι, μικρού μεγέθους αυτή τη φορά.
Το περνάμε προσεκτικά από το κέντρο του τσικ και το ακουμπάμε στον κορμό της μάγισσας. Έτσι έχουμε φτιάξει το γιακαδάκι της φορεσιάς της. Κόβουμε μία στενή λωρίδα μήκους 5 εκ. από το λιλά φύλλο πάστας και τυλίγουμε τη μέση της μάγισσας, στην ένωση με τη φούστα, για να φτιάξουμε τη ζώνη της.
Ανοίγουμε την υπόλοιπη ροζ πάστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε ένα μικροσκοπικό λουλουδάκι με το ανάλογο κουπάτ. Κολλάμε το ανθάκι στη ζώνη της μάγισσας, σαν αγκράφα, με τη βρώσιμη κόλλα. Στο κέντρο του κολλάμε μία μικρή βρώσιμη πέρλα (κας κας).
Με ένα κομμάτι πάστας στο χρώμα του δέρματος πλάθουμε το χέρι της μάγισσας(5-6 εκ. μήκος), στενότερο επάνω. Πλάθουμε ένα στρογγυλό κομμάτι πάστας από το ίδιο χρώμα, για το κεφάλι της μάγισσας, και το περνάμε στο στικ.
Χαράζουμε ένα φαρδύ χαμόγελο με το μισό ενός μικρού στρογγυλού κουπάτ. Το χαμόγελο της μαγισσούλας θα γίνει πιο χαριτωμένο και γλυκό με δύο λακκάκια στις άκρες, τα οποία κάνουμε με οδοντογλυφίδα.
Με 2 μικρές βρώσιμες, σκουρόχρωμες πέρλες (κας κας) φτιάχνουμε τα μάτια της μάγισσας. Με 1 πέρλα φυσικού χρώματος φτιάχνουμε τη μύτη. Φτιάχνουμε το δεύτερο χέρι της μάγισσας με την πάστα στο χρώμα του δέρματος και τη χαράζουμε στη μέση, ώστε να μπορεί να λυγίσει.
Λυγίζουμε προσεκτικά το μπαστουνάκι για να φτιάξουμε το λυγισμένο χέρι. Πιέζουμε ελαφρώς τη μία άκρη, για να γίνει η παλάμη. Κολλάμε το χέρι στον κορμό της μάγισσας και φέρνουμε την παλάμη στο στόμα της, για να τονώσουμε τη σκανταλιάρικη έκφρασή της.
Κόβουμε μικρά κομμάτια από την πάστα για τα μαλλιά, τα πλάθουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια 6 εκ. και τα στρίβουμε ανά 2, να γίνουν μπουκλωτά. Θα χρειαστούμε περίπου 24 μπαστουνάκια για να φτιάξουμε 12 μπούκλες, τις οποίες κολλάμε στο κεφάλι με τη βρώσιμη κόλλα. Πλάθουμε ένα μακρύ μπαστουνάκι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε τις αφέλειες, με μυτερές άκρες.
Με τη μαύρη πάστα πλάθουμε ένα στρογγυλό κομμάτι, με μυτερή τη μία άκρη και στρογγυλεμένη την άλλη. Πιέζουμε τη στρογγυλή άκρη στον πάγκο εργασίας για να ισιώσει η βάση του καπέλου.
Κολλάμε το καπέλο στα μαλλιά, έπειτα με το ειδικό ροδάκι ή με μαχαιράκι κόβουμε άλλη μία λεπτή λωρίδα, μήκους 4 εκ., από το φύλλο της λιλά πάστας.
Τυλίγουμε τη λωρίδα στο καπέλο της μάγισσας και την κολλάμε, ενώ την άκρη του καπέλου την κάνουμε μυτερή και κάπως σγουρή. Με το πολύ μικρό κουπάτ λουλουδιού κόβουμε ένα ροζ ανθάκι, το κολλάμε στην κορδέλα του καπέλου και στερεώνουμε στο κέντρο μία βρώσιμη πέρλα.
Κόβουμε ένα κομμάτι πράσινης πάστας και το πλάθουμε οβάλ. Με μαχαιράκι κόβουμε κάθετα τη μία άκρη και λοξά την άλλη. Με δύο κομμάτια πράσινης πάστας πλάθουμε δύο λεπτά, μακριά μπαστουνάκια για τα κλωνάρια κισσού.
Τοποθετούμε το κοτσάνι στην κορυφή της κολοκύθας και στρίβουμε το ένα πράσινο κλωνάρι κισσού γύρω του. Βάζουμε το δεύτερο πράσινο κλωνάρι στριφτά στη βάση της κολοκύθας.
Με κουπάτ κόβουμε 2-3 καρδιές από πράσινη πάστα. Ενώνουμε τα καμπυλωτά σημεία κάθε καρδιάς προς τα μέσα, για να θυμίζουν οι καρδιές φύλλα. Κολλάμε τα φύλλα σε διάφορα σημεία των κλαδιών κισσού. Η τούρτα μας είναι έτοιμη!