ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα μωσαϊκόΤούρτα μωσαϊκό
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για 12 κομμάτια

Για τη βάση

Για την κρέμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Για την τούρτα με βάση από φυστίκια Αιγίνης, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη σκόνη φυστικιών και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και ακουμπάμε εκεί ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 20-30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει τελείως και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 40 γρ. από τη ζάχαρη.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κορν φλάουρ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  3. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά αλλά πριν πάρει βράση, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, τη ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε μια δεμένη κρέμα, και αποσύρουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζουμε την ψημένη βάση σε ένα τσέρκι λίγο μεγαλύτερο (24 εκ.), το οποίο έχουμε κλείσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο.
  2. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα, η οποία θα καλύψει και τα κενά στα πλαϊνά, ανάμεσα στη βάση και στο τσέρκι.
  3. Αφού κρυώσει, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  4. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα με βάση από ραβανί φυστίκι, την πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών