30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες
Υλικά
Μερίδες: για 12 κομμάτιαΓια τη βάση
Για την κρέμα
Διαδικασία
Βάση
- Για την τούρτα με βάση από φυστίκια Αιγίνης, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη σκόνη φυστικιών και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και ακουμπάμε εκεί ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει τελείως και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 40 γρ. από τη ζάχαρη.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κορν φλάουρ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Όταν το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά αλλά πριν πάρει βράση, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, τη ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε μια δεμένη κρέμα, και αποσύρουμε.
Συναρμολόγηση
- Βάζουμε την ψημένη βάση σε ένα τσέρκι λίγο μεγαλύτερο (24 εκ.), το οποίο έχουμε κλείσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο.
- Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα, η οποία θα καλύψει και τα κενά στα πλαϊνά, ανάμεσα στη βάση και στο τσέρκι.
- Αφού κρυώσει, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα με βάση από ραβανί φυστίκι, την πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια και σερβίρουμε.