Αυτοσχεδιάζουμε με το κλασικό ραβανί και το μεταμορφώνουμε σε τούρτα με βάση από φυστίκι.

40' προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 12 κομμάτια

Βάση

Κρέμα

Διαδικασία

  1. Βάση: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη σκόνη φυστικιών και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και ακουμπάμε εκεί ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 20-30 λεπτά.
  3. Αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει τελείως και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  4. Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 40 γρ. από τη ζάχαρη. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κορν φλάουρ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  5. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά αλλά πριν πάρει βράση, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, τη ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε μια δεμένη κρέμα, και αποσύρουμε.
  6. Συναρμολόγηση: Βάζουμε την ψημένη βάση σε ένα τσέρκι λίγο μεγαλύτερο (24 εκ.), το οποίο έχουμε κλείσει στο κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα, η οποία θα καλύψει και τα κενά στα πλαϊνά, ανάμεσα στη βάση και στο τσέρκι.
  7. Αφού κρυώσει, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φυστίκια και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών