30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανό μπριάμ με φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδας και τζίντζερ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα καρύδας με το φιστικοβούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ.
- Σε βαθύ τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα φασολάκια και το τζίντζερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τη σόγια και το μίριν και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο μας αρέσουν.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα αμύγδαλα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.