ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ στον φούρνο, διαφορετικόΜπριάμ στον φούρνο, διαφορετικό
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραγανό μπριάμ με φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδας και τζίντζερ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα καρύδας με το φιστικοβούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα φασολάκια και το τζίντζερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τη σόγια και το μίριν και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο μας αρέσουν.
  5. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα αμύγδαλα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών