15' προετοιμασία
40' αναμονή
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 15-16

Διαδικασία

  1. Για τα τρουφάκια με κουραμπιέδες, σε έναν πολυκόφτη αλέθουμε τους κουραμπιέδες μέχρι να θρυμματιστούν πολύ καλά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  3. Πλάθουμε τα τρουφάκια σε 15-16 μικρές μπάλες, περίπου 20 γρ. τη μία.
  4. Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε ταψάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ηλιέλαιο και βουτάμε μέσα τα τρουφάκια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Με το που βγάλουμε τα τρουφάκια από τη σοκολάτα, τα βουτάμε στην τρούφα ή το ινδοκάρυδο, που έχουμε βάλει σε ένα μπολ, και τα κυλάμε μέχρι να καλυφθούν παντού.
  7. Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου μισή ώρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών