15'
προετοιμασία
40'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 15-16Διαδικασία
- Για τα τρουφάκια με κουραμπιέδες, σε έναν πολυκόφτη αλέθουμε τους κουραμπιέδες μέχρι να θρυμματιστούν πολύ καλά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια σε 15-16 μικρές μπάλες, περίπου 20 γρ. τη μία.
- Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε ταψάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ηλιέλαιο και βουτάμε μέσα τα τρουφάκια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Με το που βγάλουμε τα τρουφάκια από τη σοκολάτα, τα βουτάμε στην τρούφα ή το ινδοκάρυδο, που έχουμε βάλει σε ένα μπολ, και τα κυλάμε μέχρι να καλυφθούν παντού.
- Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου μισή ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.