35'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 1 1⁄2 κιλόΔιαδικασία
- Για τους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι).
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Οταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.