ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες αρωματικοί, με δυο λογιών βούτυραΚουραμπιέδες αρωματικοί, με δυο λογιών βούτυρα
45' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: 1.300 γρ. περίπου

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με ζελεδάκια ή μπιλίτσες σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και τα χτυπάμε για 30 λεπτά
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζελεδάκια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα ζελεδάκια στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (φροντίζουμε να είναι, όσο γίνεται, στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  6. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 35 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να γίνουν λίγο χλιαροί. Βάζουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί έναν-έναν τους κουραμπιέδες ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
  8. Bάζουμε τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών