
45'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Βάρος: 1.300 γρ. περίπουΔιαδικασία
- Για τους κουραμπιέδες με ζελεδάκια ή μπιλίτσες σοκολάτας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και τα χτυπάμε για 30 λεπτά
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζελεδάκια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα ζελεδάκια στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (φροντίζουμε να είναι, όσο γίνεται, στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να γίνουν λίγο χλιαροί. Βάζουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί έναν-έναν τους κουραμπιέδες ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
- Bάζουμε τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.