45' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1.300 γρ. περίπου

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και τα χτυπάμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζελεδάκια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα ζελεδάκια στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (φροντίζουμε να είναι, όσο γίνεται, στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα). Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 35 λεπτά. Αφήνουμε να γίνουν λίγο χλιαροί. Βάζουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί έναν-έναν τους κουραμπιέδες ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών