ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιπούρες με μπαχαρικά σε αμπελόφυλλαΤσιπούρες με μπαχαρικά σε αμπελόφυλλα
10' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρα με δροσερή σάλτσα ντομάτας και μαντζουράνα, ξεκινάμε χαράσσοντας σε 2-3 σημεία τα φιλέτα της τσιπούρας, από την πλευρά που είναι το δέρμα τους. Αλατίζουμε τα ψάρια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας (με το δέρμα προς τα κάτω) και τα «ψήνουμε» για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε τις ντομάτες για 2 λεπτά στον πολυκόφτη και τις σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  2. Σκορπίζουμε το ξύσμα και τη μαντζουράνα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τσιπούρα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών