ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιπούρες με ρατατούιγΤσιπούρες με ρατατούιγ
20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το μείγμα αρωματικών

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με αρωματικά, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα αρωματικών.
  2. Αλατίζουμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μυρωδικών. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Απλώνουμε σε ένα ταψί το υπόλοιπο μείγμα αρωματικών, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT