20'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το μείγμα αρωματικών
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με αρωματικά, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα αρωματικών.
- Αλατίζουμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μυρωδικών. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί το υπόλοιπο μείγμα αρωματικών, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.