ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητή τσιπούρα με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτεςΤσιπούρα ψητή με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτες

Πιάτα από την εταιρεία Dipno

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το ρατατούιγ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με ρατατούιγ, ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
  2. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ξύσματα, τον μαϊντανό, την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τη σος βαλσαμικού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Ψάρια

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  2. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το λάδι, 200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών (αν έχουμε), τη μουστάρδα και τον χυμό.
  3. Αλατίζουμε τις κοιλιές των ψαριών, κάνουμε 2-3 χαρακιές στο ένα πλευρό τους και τα τακτοποιούμε στο ταψί, πάνω στη σάλτσα, με τις χαρακιές προς τα πάνω.
  4. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά από τη μία πλευρά και 4-6 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε με το ρατατούιγ.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τσιπούρα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών