ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικάΤσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά
20' προετοιμασία
35' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες φούρνου με ντομάτα βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα στις κοιλιές τους και εξωτερικά, και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.
  4. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ξεροψηθούν.
  6. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη, να «ξεκουραστεί» το φαγητό.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.

Στο ποτήρι μας : Ένα όχι μεγάλης παλαίωσης Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τσιπούρα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών