ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητή τσιπούρα με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτεςΤσιπούρα ψητή με γλυκιά και καυτερή πιπεριά και πατάτες
20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά, αρχικά πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  4. Βάζουμε τις τσιπούρες και ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Με ασφάλεια ένα αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο, Αθήρι. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών