Όλα σε ένα ταψί και τόσο νόστιμα; Δοκιμάστε το φουρνιστό ψάρι της Νίκης Χρυσανθίδου και θα λυθεί η απορία σας.
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
- Αν τα ψάρια έχουν γίνει και τα λαχανικά δεν έχουν μαλακώσει, τα βγάζουμε και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο των λαχανικών.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ψωμί.
- Στο ποτήρι: Με ασφάλεια ένα αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο, Αθήρι.
- Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο.