Όλα σε ένα ταψί και τόσο νόστιμα; Δοκιμάστε το φουρνιστό ψάρι της Νίκης Χρυσανθίδου και θα λυθεί η απορία σας.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
  5. Αν τα ψάρια έχουν γίνει και τα λαχανικά δεν έχουν μαλακώσει, τα βγάζουμε και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο των λαχανικών.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά το ψήσιμο.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ψωμί.
  8. Στο ποτήρι: Με ασφάλεια ένα αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο, Αθήρι.
  9. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών