20'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά, αρχικά πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε τις τσιπούρες και ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
Με ασφάλεια ένα αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο ή ένα χαρμάνι με Ασύρτικο, Αθήρι. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.