
30'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες με κρούστα καρότου στον φούρνο, τρίβουμε τα ψάρια με τη λεμονόκουπα και τα αλατίζουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το τριμμένο καρότο με τον κρόκο Κοζάνης σε 1/2 κούπα νερό, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το χτυπάμε στον πολυκόφτη με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε καλά τις τσιπούρες με την πυκνόρρευστη μαρινάδα και τις στρώνουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.