Απλό, νόστιμο, χορταστικό φαγητό. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με πιπεριές και ξερό κρεμμύδι.
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Μοιράζουμε την κάππαρη και το μισό σκόρδο στις κοιλιές των ψαριών.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια καλά και τα βάζουμε προσεχτικά σε ένα σουρωτήρι (για να μη ξεχυθεί η «γέμιση»).
- Τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Τα βάζουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, αλατοπίπερο, το μισό θυμάρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το κρασί και το μισό χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και στρώνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και βάζουμε πάνω στις πατάτες και στα κρεμμύδια τα ψάρια.
- Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και οι πατάτες.
- Αν τα ψάρια έχουν γίνει (ελέγχουμε ανοίγοντας λίγο ένα στην κοιλιά του - δεν πρέπει να έχει αίμα στη ραχοκοκαλιά) νωρίτερα από τις πατάτες, τα βγάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών και των κρεμμυδιών.
- Ξεφουρνίζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο θυμάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει με μια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή με μια ντοματοσαλάτα (με ντοματίνια, αν δεν βρούμε καλές ντομάτες) με πιπεριές κέρατα και ξερό κρεμμύδι.