
15'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσιπούρες με πατάτες στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε την κάππαρη και το μισό σκόρδο στις κοιλιές των τσιπούρων.
- Αλατοπιπερώνουμε, τις τσιπούρες, καλά και τις βάζουμε προσεχτικά σε ένα σουρωτήρι (για να μη ξεχυθεί η «γέμιση»).
- Τις βάζουμε στο ψυγείο, όπου τις αφήνουμε μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Τα βάζουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, αλατοπίπερο, το μισό θυμάρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το κρασί και το μισό χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και στρώνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί και βάζουμε πάνω στις πατάτες και στα κρεμμύδια τις τσιπούρες.
- Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει οι τσιπούρες και οι πατάτες.
- Αν οι τσιπούρες έχουν γίνει (ελέγχουμε ανοίγοντας λίγο μια στην κοιλιά της - δεν πρέπει να έχει αίμα στη ραχοκοκαλιά) νωρίτερα από τις πατάτες, τις βγάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών και των κρεμμυδιών.
- Ξεφουρνίζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε, τις τσιπούρες με πατάτες στον φούρνο, με το υπόλοιπο θυμάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή με μια ντοματοσαλάτα (με ντοματίνια, αν δεν βρούμε καλές ντομάτες) με πιπεριές κέρατα και ξερό κρεμμύδι.