ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσες αχνιστές με λαδολέμονοΓλώσσες αχνιστές με λαδολέμονο
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Για την κρούστα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσες στον φούρνο με μεσογειακή σάλτσα, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό ταψάκι και μαρινάρινουμε μέσα σε αυτήν τα φιλέτα της γλώσσας, όση ώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  2. Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος, γυρίζουμε τακτικά τα φιλέτα για να «βραχούν» και από τις δύο μεριές.

Σάλτσα

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, έως ότου μαραθούν, για 2-3 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε τις αντσούγιες, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κάππαρη.
  3. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση (8 λεπτά περίπου).
  5. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Περιχύνουμε κάθε ένα από τα μαριναρισμένα φιλέτα (έτσι όπως είναι τα υγρά της μαρινάδας) με 2 κουταλιές από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
  3. Πασπαλίζουμε, τα φιλέτα γλώσσας, με την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 21.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών