ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσες αχνιστές με λαδολέμονοΓλώσσες αχνιστές με λαδολέμονο
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσες στη λαδόκολλα με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας, αρχικά ζεσταίνουμε το σπανάκι για 2 λεπτά σε νερό που βράζει.
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  4. Μόλις μαλακώσουν (μετά 2-3 λεπτά), προσθέτουμε τα καρότα και το σπανάκι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν τα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σάλτσα

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας ανακατεύοντάς τα καλά με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη.

Γλώσσες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Κόβουμε 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από λαδόκολλα διαστάσεων 30x30 εκ.
  3. Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια της λαδόκολλας και ετοιμάζουμε τα «πακέτα». Βάζουμε ένα φιλέτο γλώσσας, το αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.
  4. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα σοταρισμένων λαχανικών.
  5. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φιλέτο γλώσσας και τελειώνουμε με λίγη σάλτσα.
  6. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακετάκι και το στερεώνουμε με σπάγκο μαγειρικής (όχι νάιλον, γιατί καίγεται στο φούρνο).
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ετοιμάσουμε 4 πακέτα.
  8. Τοποθετούμε τα πακέτα με τις γλώσσες σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Το σοτάρισμα με κρεμμυδάκι και άνηθο της ελαφριάς γλώσσας και το έντονο πράσο αναζητούν ένα κρασί με σώμα, στόμα εσπεριδοειδών και υψηλή οξύτητα, όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Άλφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 22.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών