30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Βάρος: 400 γρ.

Για την τυροκαυτερή

Για τα τσιπς πατάτας

Διαδικασία

Τυροκαυτερή

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές ακριβώς κάτω από το γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.
  2. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ελαφρά για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν. (Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 5 ημέρες.)

Τσιπς πατάτας

  1. Κόβουμε τις πατάτες με τον αποφλοιωτή σε πολύ λεπτά τσιπς. Τα ξεπλένουμε, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  2. Όπως είναι ζεστά, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
  3. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε σε σκεύος που κλείνει καλά. Μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα και από την προηγούμενη μέρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών