ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πασκιές της ΠάφουΟι πασκιές της Πάφου
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: Για ταψί 30-32 εκ.

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν και αλατοπίπερο.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά 400 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τον δυόσμο και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά (να μη διαλυθεί εντελώς η φέτα).
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  6. Λαδώνουμε το ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  7. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από το χείλος του.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων.
  9. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε τρίγωνα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
  10. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για 45-50΄μέχρι να ψηθεί το φύλλο πάνω-κάτω.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών