20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ταψί 30-32 εκ.

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν και αλατοπίπερο.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά 400 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τον δυόσμο και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά (να μη διαλυθεί εντελώς η φέτα).
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  6. Λαδώνουμε το ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  7. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από το χείλος του.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων.
  9. Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε τρίγωνα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
  10. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για 45-50΄μέχρι να ψηθεί το φύλλο πάνω-κάτω.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών