Η Νένα Ισμυρνόγλου μας λέει τη κλασική συνταγή του πιο ελληνικού ντιπ.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 500 γρ

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε το αγγούρι και, αν είναι πολύ μακρύ, το κόβουμε στη μέση, για να μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα. Επειτα κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση, κατά μήκος αυτήν τη φορά, και με ένα κουτάλι αφαίρουμε τα σπόρια. Τρίβουμε τα κομμάτια του αγγουριού στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στύβουμε λίγο-λίγο το τριμμένο αγγούρι ώστε να φύγουν τα πολλά ζουμιά.
  2. Τρίβουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Διατηρείται εκεί μέχρι 2 ημέρες.
  3. Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε το τζατζίκι αυθημερόν, είναι προτιμότερο να προσθέσουμε το φρέσκο μυρωδικό λίγο πριν από το σερβίρισμα ή έστω μέχρι 3 ώρες πριν, γιατί, αν παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο τζατζίκι, αλλοιώνεται η γεύση του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών