![Τυλιχτά σουβλάκια με σπιτικό «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, πράσα και καρότα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tilixta-souvlakia-me-spitiko-gyro-kotopoulou-sto-tigani-prasa-kai-karota-gastronomos-420x560.jpg?v=1720445505)
10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: για 1 κιλό καρόταΔιαδικασία
- Για τα ψητά καρότα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Aπλώνουμε τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους).
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε τα ψητά καρότα και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.