10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 κιλό καρότα

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά καρότα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Aπλώνουμε  τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους).
  6. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Ξεφουρνίζουμε τα ψητά καρότα και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών