Το όνοµα «Πιπεράδα» προέρχεται από το «piper», που σηµαίνει κόκκινο πιπέρι. Τα αυγά µπορούν να µαγειρευτούν είτε σαν οµελέτα είτε σαν στραπατσάδα, όπως σε αυτήν εδώ τη συνταγή.

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι και σε µέτρια φωτιά σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
  2. Προσθέτουµε τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3-4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουµε την ντοµάτα και το πιπέρι καγιέν, σκεπάζουµε το σκεύος και µαγειρεύουµε για άλλα 4-5 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάζουµε το τηγάνι και δυναµώνουµε τη φωτιά. Μαγειρεύουµε για άλλα 3 λεπτά ή µέχρι τα λαχανικά να πιουν τα υγρά τους, ανακινώντας συχνά το τηγάνι. Αλατίζουµε.
  5. Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά και τα ανακατεύουµε σαν στραπατσάδα για άλλα 5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν και να σφίξουν.
  6. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα µικρό τηγάνι και σοτάρουµε το ζαµπόν. Το προσθέτουµε στην πιπεράδα και σερβίρουµε αµέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών