20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και στο οποίο έχουμε προηγουμένως ρίξει 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι. Ανακατεύουμε.
  2. Όταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
  3. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε μαλακά, να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο (θέλουν περίπου 10 λεπτά).
  5. Τότε τα ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια.
  6. Προσθέτουμε αμέσως τα ωμά βότανα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  7. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μαύρο πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με πρασινάδες και δυόσμο.

Μυστικά

Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια ψημένα και χοντροκοπανισμένα.

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών