20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις βίδες με πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδια και μυρωδικά, αρχικά ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και στο οποίο έχουμε προηγουμένως ρίξει 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι. Ανακατεύουμε.
- Όταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε μαλακά, να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο (θέλουν περίπου 10 λεπτά).
- Τότε τα ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια.
- Προσθέτουμε αμέσως τα ωμά βότανα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μαύρο πιπέρι.
- Σερβίρουμε τις βίδες με κρεμμύδια, πιπεριές Φλωρίνης και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με πρασινάδες και δυόσμο.
Μυστικά
Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια ψημένα και χοντροκοπανισμένα.