Για τις βίδες με πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδια και μυρωδικά, αρχικά ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και στο οποίο έχουμε προηγουμένως ρίξει 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι. Ανακατεύουμε.
Όταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε μαλακά, να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο (θέλουν περίπου 10 λεπτά).
Τότε τα ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια.
Προσθέτουμε αμέσως τα ωμά βότανα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μαύρο πιπέρι.
Σερβίρουμε τις βίδες με κρεμμύδια, πιπεριές Φλωρίνης και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με πρασινάδες και δυόσμο.
Μυστικά
Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια ψημένα και χοντροκοπανισμένα.