ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με γαρίδες, λουκάνικα και σάλτσα μουστάρδας
30' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
  2. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά.
  3. Το σουρώνουμε και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  5. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο ποτήρι μας ροζέ! Όποιο ροζέ σάς αρέσει.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών