Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα πέστο και να το διατηρήσουμε σε βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Σημαντική λεπτομέρεια: Για να διατηρηθεί σωστά, καλό είναι την παρμεζάνα να τη βάλουμε τελευταία στιγμή, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πέστο: στον κάδο του πολυκόφτη ρίχνουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον βασιλικό, τα 100 γρ. παρμεζάνα, την καρυδόψιχα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το πέστο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών